Υπηρεσία Καθαρισμού Φωτοβολταϊκών Panels

Καθαρισμοί Φωτοβολταϊκών Συστημάτων

ΟΙΚΙΑΚΩΝ ( Στέγης – Δώματος ) – ΠΑΡΚΩΝ

fotoboltaika-01

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΠΑΝΕΛ

Η καθαριότητα και η συντήρηση των εγκαταστάσεων με τις νέες μεθόδους που χρησιμοποιούμε και τη χρήση απιονισμένου νερού είναι υψηλών προδιαγραφών καθώς, απομακρύνονται ουσιαστικά ρύποι από όλα τα σημεία του πάνελ με απόλυτη ασφάλεια και με το πιο φυσικό και φιλικό τρόπο, επιμηκύνοντας τη διάρκεια ζωής των υλικών αλλά και διατηρώντας τη καθαριότητα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σε σύγκριση με άλλες μεθόδους καθαρισμού και συντήρησης. Η εφαρμογή του απιονισμένου νερού γίνεται με συνεχή ροή από βούρτσες ειδικές για φωτοβολταϊκά πάνελ.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ο μηχανσμός καθαρισμού με τη χρήση απιονισμένου νερού διασπά – απομακρύνει άλατα, ιζήματα, σκόνη, μέταλλα, ατμοσφαιρικούς ρύπους, περιττώματα πτηνών, υπολείμματα φύλλων, γύρη, μεταφερόμενους κόκκους άμμου, νεκρά έντομα, κολλώδη παράγωγα από παρακείμενες δασικές εκτάσεις που προσκολλώνται στην επιφάνεια του panel.
Η χρήση απιονισμένου νερού:
1. Δεν αφήνει θαμπάδες, λεκέδες ή στίγματα.
2. Ενώ διαθέτει εξαιρετικά ισχυρές καθαριστικές ιδιότητες, ταυτόχρονα είναι απόλυτα συμβατό με την ευαίσθητη επιφάνεια του πάνελ.
3. Βελτιώνει την απόδωση του πάνελ. Μπορεί να αυξήσει την απόδοση κατα 15 % στην παραγωγή ενέργειας.
4. Επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής της επιφάνειας.
5. Διευρύνει τους χρόνους διατήρησης της καθαριότητας, καθώς μειώνει αποφασιστικά τα στατικά φορτία από την επιφάνεια και έτσι δεν προσκολλώνται εύκολα νέοι ρύποι.
6. Δεν υπάρχουν χημικά κατάλοιπα που ενισχύουν τον ιονισμό της επιφάνειας.
7. Δεν αλλοιώνεται η προστατευτική μεμβράνη των ηλιακών κυψελών.
8. Μεγαλύτερη προστασία απέναντι σε νέα ρύπανση εξαιτίας της ελαχιστοποίησης της ηλεκτροστατικής φόρτισης.

fotoboltaika-02

ΟΦΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Το κόστος της υπηρεσίας που προσφέρουμε υπερκαλύπτεται άμεσα από την επιπλέον απόδοση που αποκτά ο σταθμό σας μετά τον καθαρισμό. Πελάτες μας αναφέρουν κατά μέσο όρο αύξηση της απόδοσης από 10% έως 15% ανάλογα με την μορφή του συστήματος (σταθερής ανάρτησης πάνελ – πάνελ κινούμενης ανάρτησης).

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Πρόκειται για αυτοκινούμενη μονάδα ( σε φορτηγό κλειστού τύπου VAN με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα ) η οποία συμπεριλαμβάνει:
– Δεξαμενή αποθήκευσης απιονισμένου νερού
– Αντλία σταθερής ή ρυθμιζόμενης ροής
– Σύγχρονο και καινοτομικό σύστημα φίλτρων υψηλής διακράτησης
Τηλεσκοπικό μηχανισμό για την κάλυψη αναγκών σε ύψη μέχρι 20 μέτρα
– Ο τηλεσκοπικός μηχανισμός φέρει ενσωματωμένο σύστημα ψεκασμού με ειδικές βούρτσες καθαρισμού πάνελ.

ΡΥΠΟΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΠΑΝΕΛ

Εχει παρατηρηθεί πως ο αέρας και η βροχή μεταφέρουν σκόνη η οποία επικάθεται πάνω στις φωτοβολταϊκές επιφάνειες δημιουργώντας ένα συμπαγές στρώμα. Επίσης στις επιφάνειες των πάνελ συσσωρεύονται άλατα, μέταλλα, ατμοσφαιρικοί ρύποι, περιττώματα πτηνών, υπολείμματα φύλλων, γύρη, νεκρά έντομα, κολλώδη παράγωγα από παρακείμενες δασικές εκτάσεις που προσκολλούνται στην επιφάνεια του πάνελ επηρεάζοντας την απόδοσή του. Ο Μάρλεϊ Μαζουμντερ, επιστημονικός και τεχνικός συνεργάτης της NASA, τεκμηριώνει την σημασία του καθαρισμού. << Ένα στρώμα σκόνης 4gr ανά m2 μειώνει τη μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική κατά 40% >>.

ΕΚΧΟΡΤΩΣΗ – ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΙΑ

Αναλαμβάνουμε τον καθαρισμό των εκτάσεων στις οποίες είναι τοποθετημένα τα Φωτοβολταϊκά Πάρκα, αλλά και ψεκασμούς ανάλογα με την εποχή και το μέγεθος των ζιζανίων.